برگزیدگان بخش جنبی کتاب و سینما در سی و پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران

برگزیدگان بخش جنبی کتاب و سینما در سی و پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران مشخص شدند.

پایگاه خبری نمانامه: جشن اختتامیه بخش جنبی کتاب و سینما در سالن شماره سه مجموعه پردیس سینمایی ملت برگزار شد.

سید صادق موسوی دبیر جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران در ابتدای این مراسم گفت: ما دو سال است که این مراسم را برگزار می کنیم و برای سال سوم است که با همکاری خانه کتاب، توجه ویژه ای به مقوله اقتباس ادبی در حوزه فیلم کوتاه داریم.
او در ادامه به آمار فیلم های دریافتی و منتخب جشنواره سی و پنجم پرداخت و گفت: ۴ اثر ایرانی در کنار ۶۷ فیلم بخش بین الملل رقابت می کنند که از این تعداد یک فیلم مستند، یک انیمیشن و دو فیلم اقتباسی برگرفته از آثار ادبی وجود دارد که این موجب مباحات است.
دبیر جشنواره سی و پنجم فیلم کوتاه تهران با اشاره به حضور ۱۳ فیلم اقتباسی در جشنواره امسال گفت: در سال گذشته نیز یکی از بهترین فیلم های برگزیده که در فستیوال های خارجی هم درخشید اثری اقتباسی بر اساس داستانی از بیژن نجدی بود که نشان می دهد ادبیات معاصر ما به خصوص، داستان کوتاه ظرفیت اقتباس تصویری دارند.
در ادامه این مراسم نیکنام حسین پور، مدیرعامل موسسه خانه کتاب گفت: ما انتظار داریم که رابطه خانه کتاب و انجمن سینمای جوان تداوم داشته باشد. ما در حوزه ادبیات متون غنی داریم که از ساحت اقتباس می تواند با نگاهی سینمایی خوانده شود.
او ادامه داد: تاریخ نشان داده است که فیلم هایی که بر پایه اقتباس و برپایه ادبیات شکل گرفته پایدارتر بوده است. با توجه به تولید محتوا در حوزه کتاب به خصوص داستان و ادبیات، امروز امکان تولید محتوای غنی تر برای فیلمسازان وجود دارد.
مدیرعامل موسسه خانه کتاب با اشاره به آغاز هفته کتاب در هفته پیش رو گفت: ما امکاناتی را به وجود آورده ایم که رابطه ای تنگاتنگ میان فیلمسازان و نویسندگان شکل بگیرد. ما نشست های متعددی طراحی کردیم که این ارتباط از شکلی مقطع به شکلی مداوم بدل شود.
در ادامه این مراسم میرجلال الدین کزازی استاد و پژوهشگر، به سخنانی پیرامون رابطه فیلم کوتاه و شعر ایرانی پرداخت و با ذکر مثال هایی از رباعیات خیام، گلستان سعدی، اشعاری از خاقانی و اشعار دهخدا به تشریح این زمینه های مشترک پرداخت.
پس از سخنرانی میرجلال الدین کزازی، برخی کتاب های منتشر شده توسط انجمن سینمای جوان و موسسه خانه کتاب معرفی شد؛. کتاب «کم یعنی زیاد» نوشته کلودیا آنتر جانسون، کتاب «درباره عکاسی» سوزان سانتاگ و کتاب «ترکیب بندی تصویر در سینما و تلویزیون» نوشته پیتر وارد.
در ادامه مترجم کتاب «ترکیب بندی تصویر در سینما و تلویزیون» صحبت هایی را پیرامون چگونگی ترجمه این کتاب ارائه کرد.
در انتهای این نشست برگزیدگان بخش جنبی کتاب و سینما معرفی و سپس مورد تقدیر گرفتند.
فیلم «بچه» ساخته مصیب غنایی بر اساس داستانی از جلال آل احمد، دیپلم افتخار و جایزه پنج میلیون تومانی را دریافت کرد.
فیلم «آن سوی دریاچه» به کارگردانی عماد خدابخش برگرفته از داستان سیامک گلشیری جایزه سوم به مبلغ ۳ میلیون تومان و دیپلم افتخار را دریافت کرد.
فیلم «بازمانده» کار فرزاد قبادی نژاد بر اساس داستانی از ریموند کارور، هم تقدیر شد.
جایزه اصلی این بخش در مراسم افتتاحیه اعلام می شود.
در این مراسم همچنین از نغمه دانش دبیر فرهنگی و هنری «خبرگزاری مهر» به عنوان رسانه برتر جشنواره تقدیر به عمل آمد.
مهدی رحمانیان، غلامرضا امامی، سیامک گلشیری و آسیه جوادی از جمله مهمانان حاضر در این مراسم بودند

رونمایی از پوستر سومین جشنواره فیلم تسنیم

پوستر سومین جشنواره فیلم کوتاه، فیلمنامه و عکس «تسنیم» در سی و پنجمین جشنواره فیلم کوتاه تهران رونمایی شد.

مراسم رونمایی از پوستر سومین جشنواره فیلم کوتاه، فیلمنامه و عکس تسنیم با حضور سیدصادق موسوی رئیس انجمن سینمای جوانان، جعفر مروارید مدیرکل اداره ارشاد خراسان رضوی، سید حجت طباطبایی رئیس اداره سمعی و بصری خراسان رضوی و جمعی دیگر از مسئولان عصر روز دوشنبه ۲۱ آبان در سی و پنجمین جشنواره فیلم کوتاه تهران برگزار شد.
بر اساس این گزارش، به پیروی از سخن ارزشمند مقام معظم رهبری که«تا اندیشه ای در قالب هنر نگنجد، ماندنی نیست»، با توجه به منبع عظیم معارف قرآنی، برای احیا و ترویج سبک زندگی با نظر به تأکید بر اسلام و تاثیرگذاری هنر سینما بر مخاطب، جشنواره ملی فیلم کوتاه، فیلمنامه و عکس قرآنی «تسنیم» با رویکرد ترویج فرهنگ قرآنی و همچنین ارتقاء سطح کیفی و محتوایی آثار هنری توسط انجمن سینمای جوانان ایران و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان رضوی از ۲۴ تا ۲۷ دی ماه سال ۱۳۹۷ در استان خراسان رضوی و شهر مشهد برگزار می شود.
برخی از اهداف این جشنواره عبارتند از: استفاده از ظرفیت هنر فیلمسازی برای ثبت و انتقال نقش قرآن در جوامع اسلامی، ایجاد زمینه مناسب برای رقابت سازنده در جهت ارتقای سطح کیفی و کمی هنر فیلمسازی با محوریت قرآن و عترت، قرآن و معارف اهل بیت (ع)، استفاده شایسته تر از هنر عکس و سینما در اشاعه ارتباطات میان فرهنگی بر مبنای گفت و گوی بین ادیانی ترغیب جوانان و هنرمندان عکاس و فیلم ساز به مطالعه و تحقیق و پژوهش در موضوعات قرآنی و سایر کتب آسمانی است.
براساس این گزارش، مهلت ارسال آثار به جشنواره فیلم، فیلمنامه و عکس «تسنیم» تا ۱۴ آذر سال جاری است.